Rehber öğretmen okulda neler yapar?
Rehberlik danışmanı, öğrencinin okuldaki gelişimine eğitimi boyunca eşlik eden kişidir. Öğrencilerin duygusal, akademik veya ailevi sorunlarıyla ilgilenen danışmanlar aynı zamanda öğrencilerin gelişimine rehberlik eden kişilerdir. Danışmanlar öğrencilere psikolojik destek sağlar.
Rehber öğretmen nerelerde çalışabilir?
Bu uzmanlık mezunları, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullarda, danışmanlık bölümleri olan araştırma merkezlerinde, özel dershanelerde ve özel eğitim kurumlarında çalışma olanağına sahiptir. Önemli çalışma alanları arasında çıraklık eğitim merkezleri ve halk eğitim merkezleri de yer almaktadır.
Rehberlik öğretmeni maaşı kaç TL?
Kullanıcıların iş başvurularında paylaştıkları maaş beklentilerine göre bir rehberlik danışmanının ortalama maaş beklentisi aylık 33.800 TL’dir. Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar ise 30.400 TL ve 47’dir.
Kimler rehber öğretmen olabilir?
Üniversitelerde Psikolojik Danışmanlık ve Kariyer Rehberliği Fakültesi mezunları kariyer danışmanı olarak çalışırlar. Kariyer danışmanı, eğitim kurumlarında öğrencilere psikolojik destek sağlar ve gerektiğinde öğrencileri bir psikiyatriste veya psikoloğa yönlendirir.
Rehber öğretmenlerin görevleri nelerdir?
Rehber Öğretmen, öğrencilerin kişisel gelişimlerini desteklemek ve eğitim hedeflerine ulaşmalarını sağlamak için onlara rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sağlar. Bu görevi yerine getirirken ebeveynler, yöneticiler ve diğer öğretmenlerle iş birliği yapar.
Kaç öğrenciye bir rehber öğretmen verilir?
Meslek rehberliği uzman öğretmeninin standart kadrosu belirlenir. (3) Anaokulları hariç, özel eğitim kurumlarında öğrenci sayısının 100 ve 100’ün katlarına, diğer eğitim kurumlarında ise öğrenci sayısının 500 ve 500’ün katlarına ulaşması durumunda her defasında 1 rehber öğretmen standart kadrosu ilave olarak görevlendirilir.
Rehber öğretmen günde kaç saat çalışır?
(2) Meslek rehberliğinde çalışan rehber öğretmenlerin çalışma saatleri haftada 30 saattir. Günlük çalışma saatleri, eğitim kurumunun özel özelliklerine ve ihtiyaçlarına göre okul yönetimi tarafından belirlenir. Bu personel, tatil ve resmi tatillerini diğer öğretmenlerle aynı şekilde kullanır.
PDR ne kadar maaş alıyor?
Bu grafikteki veriler ne anlama geliyor? Kullanıcıların iş başvurularında paylaştıkları maaş beklentilerine göre, bir Danışmanlık ve Psikolojik Danışmanın ortalama maaş beklentisi aylık 33.500 TL’dir. Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar ise 30.200 TL ve 47’dir.
Rehber öğretmen okulda nöbet tutar mı?
MADDE 22 – (1) Rehber öğretmenler/psikolojik danışmanlar isterlerse merkezî sınavlara katılabilir ve ezberci olarak görev alabilirler. Ancak, rehber öğretmenler/psikolojik danışmanlar göreve atanamazlar.
En yüksek maaşı hangi öğretmen alır?
Branş öğretmeni 2024 yılında 21.100 TL ile en düşük maaşı alırken, en yüksek maaş 42.300 TL’dir. Önceki yıllara bakacak olursak Temmuz 2023’te branş öğretmeni sayısının ortalaması 20’dir.
Rehber öğretmen olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir?
Rehberlik ve psikolojik danışman olmak isteyenler, iyi olmaları gereken alanlar olarak psikoloji, danışmanlık, dil ve edebiyat, eğitim gibi derslere öncelik vermeliler.
Rehber öğretmen kaç puanla atanır?
Danışman eğitimi için başlangıç değeri 50 olarak verilmiştir.
Rehber öğretmen yazın çalışır mı?
İki yıl önce yönetmelikte yapılan değişiklikle danışmanların nöbetçi olarak görevlendirilebileceği kuralı kaldırıldı. Danışman öğretmenler görevden muaf tutuluyordu ancak yeni bir maddeyle artık yaz tatillerinde göreve çağrılabiliyorlar.
Formasyon almadan rehber öğretmen olunur mu?
(**) Psikoloji Bölümü mezunları, Milli Eğitim Bakanlığına “Psikolojik Danışman, Rehber Öğretmen ve Mesleki Ders Öğretmeni (Psikoloji, Felsefe, Mantık, Eğitim Psikolojisi, Sosyoloji, Gerontopsikiyatri vb. Dersleri)” olarak atanabilirler. Bunun için; pedagojik formasyon almış olmaları gerekmektedir.
Anaokulunda rehber öğretmen ne yapar?
Okul öncesi çocuklara yönelik rehberlik hizmetleri, çocuğun yaşadığı ortamda aile, okul yönetimi, öğretmenler, okul personeli, arkadaşlar ve yakın çevre ile iletişim kurarak çocuğun gelişimine katkıda bulunacak tüm etkinlikleri düzenler.
Rehber öğretmen ne yapıyor?
Öğrencilerin akademik başarısını, kişisel gelişimini ve kariyer planlamasını yönetir. Öğrencilere sınav hazırlıklarında eşlik eder ve hedefler belirler. Öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti verir ve öğrencileri eğitim süreci hakkında bilgilendirir.
PDR okulda ne yapar?
Öğrencilere bireysel ve grup psikolojik danışmanlığı sağlar. Öğrencilerin kendilerini tanımalarına yardımcı olarak rehberlik eder. Bu danışmanlık hizmetlerini gizlilik içinde ve mesleki etiğe uygun olarak sağlar. Öğretmenlerin sınıflarda uyguladığı danışmanlık programları konusunda tavsiyelerde bulunur.
Okul rehberlik çalışmaları nelerdir?
Kepçeoğlu, daha detaylı bir sınıflandırmada danışmanlık hizmetlerinin dokuz grupta toplandığını belirterek; psikolojik danışmanlık hizmetleri, bireyi tanıma hizmetleri, bilgi toplama ve yayma hizmetleri, yerleştirme hizmetleri, izleme hizmetleri, eğitim ve yönlendirme hizmetleri, danışmanlık hizmetleri şeklinde sıralamaktadır.
Rehber öğretmen nasıl çalışır?
Danışmanlar öncelikle öğrencilerin kişisel ve akademik hedeflerini belirler ve bu hedeflere ulaşmalarında onlara yardımcı olurlar. Ayrıca öğrencilerin uygun dersleri seçmelerine yardımcı olurlar ve ilgi ve yeteneklerine göre eğitim planları oluştururlar.