Evde beyaz sos nasıl yapılır?
Tencereye tereyağını alın ve yanmadan eritin. Unu eritme tereyağına ekleyin ve unun kokusu çıkarılıncaya kadar kızartın. Unu kavurduktan sonra, yavaş yavaş sütü ekleyin ve bir raket yardımıyla pürüzsüz bir kıvamda karıştırın. Sos kıvrımına pişirin ve tuz ve karabiber ile tuz ekleyin. – –
Lımonlu kek sosu nasıl yapılır?
Limon sosu için: Pudra şekeri elenir ve karışık tanka alınır. Limon suyu ve süt ekleyin ve bir karıştırıcı ile çırpın. Limon suyu koştuğunda, pudra şekeri eklenir ve tekrar çırpılır. İstenen tutarlılık söz konusu olduğunda, soğutma pastasına dökülür.
Evde kek sosu nasıl yapılır?
Islak kek sosu için: 1 bardak yağ ekleyin. 2 yemek kaşığı kakao ve yarım çay kaşığı tuz karıştırın ve bir taş pişirin. Yemek pişirirken, sobadan çıkın. Hazırladığınız sıcak sosu dökün ve fırından çıkan sıcak ıslak keki giyene kadar bekleyin.
Kek üzerine sos sıcak mı dökülür soğuk mu?
Sosunuz ve pastanız soğukken, pastanız sosu çekmez ve ıslanmaz. Bu nedenle, sos dökülürse, kekin ilk sıcaklığı sıcak olmalıdır.
Temel beyaz soslar nelerdir?
Aynı zamanda, yiyecekleri önlemedi ve her zaman vurgulamayı başardı. Bu soslar Caréme Anne Saucen adını verdi. Bu 5 temel auces; Bechhamel, Espagnole, Veloute, Hollanda ve Domates-Sostur.11 Ocak 2021’den itibaren beş temel sos Gastronomi: Mutfak Hemagers’ın Yapı Taşları ›Beamel-Hollandaise-Ta … Sieagger› Beamel-Hollandaise-Sos-ta …
Beyaz sos içinde ne var?
Beyaz sos sadece beş basit malzemeden oluşur. Tereyağı ve undan yapılmış bir roux ile başlar ve mükemmel sulama veya kaşık ile sütle tutarlılığa getirilir. Servis yapmadan önce sadece tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Sos sadece beş basit malzeme ile yapılır. Tereyağı ve undan yapılmış bir roux ile başlar ve mükemmel sulama veya kaşık ile sütle tutarlılığa getirilir. Servis yapmadan önce sadece tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Tereyağı ve undan yapılmış bir roux ile başlar ve mükemmel sulama veya kaşık ile sütle tutarlılığa getirilir. Sadece tuz ve karabiberle hizmet etmeden önce.